Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Θαύμα στη Μονή Αγίου Εφραίμ και πυρκαγιές στην Αθήνα-2009


Λίγο πριν από τις πέντε τα ξημερώματα της Δευτέρας εκκενώθηκε η Μονή του Αγίου Εφραίμ αφού οι φλόγες έφτασαν στους τοίχους του μοναστηριού. Την τελευταία στιγμή η φορά του ανέμου άλλαξε και το μέτωπο φωτιάς απομακρύνθηκε από το μοναστήρι. Η εκδοχή για θαύμα ενισχύεται από το γεγονός ότι Κύπριος εθελοντής ανακάλυψε στις στάχτες που άφησε πίσω της η πυρκαγιά, κοντά στη Μονή, μια εικόνα του Αγίου Εφραίμ, η οποία έμεινε άθικτη από τις πύρινες φλόγες.

ΚΥΠΡΙΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Βρήκε εικόνα του Αγίου Εφραίμ ανέγγιχτη στις στάχτες

Πιο ισχυρή από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν τη Δευτέρα στην περιοχή της Μονής του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών που πάλευαν με τις φλόγες που μαίνονταν ανεξέλεγκτες στην περιοχή, αποδείχθηκε η χάρη του ομώνυμου Αγίου. Αυτό υποστηρίζουν οι πιστοί, οι οποίοι βρέθηκαν χθες επιτόπου για να προσκυνήσουν για ακόμα μια φορά και να προσευχηθούν στον Άγιο, ο οποίος είναι πασίγνωστος στους βαθιά θρησκευόμενους για διάφορα γεγονότα που συνέβησαν σε αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι τα αποδίδουν σε θαύμα. Το ίδιο όμως πιστεύουν και για το γεγονός ότι οι φλόγες που τύλιξαν την περιοχή τη Δευτέρα, δεν άγγιξαν ούτε στο ελάχιστο το μοναστήρι. Μάλιστα, αυτό παραδέχεται και η κυπριακή αποστολή, τα μέλη της οποίας ήταν παρόντα και προσπαθούσαν να κατασβέσουν το μέτωπο φωτιάς. Ενώ οι αδηφάγες φλόγες είχαν φθάσει σχεδόν τους τοίχους της Μονής, η φορά του ανέμου άλλαξε και το μέτωπο φωτιάς απομακρύνθηκε από το Μοναστήρι! Η φωτιά είχε σταματήσει λίγα μέτρα από το Μοναστήρι.
Αυτό αποδίδεται σε θαύμα, εκδοχή που ενισχύεται από το γεγονός ότι Κύπριος εθελοντής που βρέθηκε στην περιοχή για να βοηθήσει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, βρήκε ανάμεσα σε στάχτες μια εικόνα του Αγίου Εφραίμ, που έμεινε σχεδόν άθικτη. Όπως μετέδωσε από την περιοχή ο
δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ, Παναγιώτης Δημόπουλος, σε ανταπόκρισή του στο «Ράδιο Πρώτο», η εικόνα είχε διαβρωθεί από τη θερμότητα χωρίς όμως να αλλοιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου