Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

το τελευταίο προπύργιο αντίστασης έπεσε !

Την υπόθεση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κρατούσαν στα χέρια τους οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι, που ψήφισαν χθες για δεύτερη φορά για να εγκρίνουν τη Συνθήκη της Λισσαβώνας. Η Συνθήκη της Λισσαβώνας προβλέπει τη δημιουργία αξιώματος προέδρου της Ε. Ε., με θητεία δυόμισι ετών, αντί του σημερινού συστήματος κυλιόμενης εξάμηνης προεδρίας.
Επιβολή συστήματος «διπλής πλειοψηφίας», με 55% των κρατών-μελών ή ποσοστό 65% του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Το δικαίωμα εθνικού βέτο θα καταργηθεί σε συγκεκριμένους τομείς.
Και πολλοί Ιρλανδοί, οπαδοί του «όχι» τον περασμένο χρόνο, αναζητούν σήμερα την προστασία της Ευρώπης. «Χωρίς τα χρήματα της Ευρώπης θα είχαμε βυθιστεί στον Ατλαντικό», λέει ο Μάικλ, ένας 47χρονος αγρότης. Η άποψη που συμμερίζονται πολλοί συμπατριώτες του πλέον είναι ότι εάν η χώρα τους δεν ήταν μέλος της Ευρώπης και της ευρωζώνης «η μόνη διαφορά ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Ισλανδία θα ήταν ένα μόνο γράμμα».

Η Ε.Ε προκειμένου να εξασφαλίσει το "ΝΑΙ" γέμισε τα ταμεία της χώρας με ευρώ. Ετσι εξαγόρασαν την συνείδηση των Ιρλανδών οι οποίοι είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των αμβλώσεων και είναι η μόνη χώρα μαζί με την Πολωνία και την Μάλτα που σέβεται και δεν σκοτώνει τα παιδιά της .

Ετσι ανοίγει τώρα ο δρόμος για ένα νέο τύπου διακυβέρνησης της Ε.Ε με ένα πρόεδρο και απονευρωμένα τα ευρωπαϊκά έθνη αφού τους αφαιρείται το δικάιωμα του βέτο !

Προχωράει ολοταχώς το σχέδιο για μια παγκόσμια κυβέρνηση με την επικράτηση της συνθήκης της Λισσαβώνας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου