Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ποιός σκότωσε το παιδί ?

Γόνος εύπορης οικογένειας, μαθητής της σχολής Μωραίτη και αργότερα άλλου ιδιωτικού σχολείου της Εκάλης, έκανε παρέα με παιδιά γνωστών οικογενειών της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών του έμενε μαζί με την μητέρα του την μικρότερη αδελφή του και τη γιαγιά του, ενώ πολύ συχνά επισκεπτόταν και τον πατέρα του, πολιτικό μηχανικό ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως διευθυντής σε υποκατάστημα μεγάλης Τράπεζας. Αγαπημένο στέκι για τον Αλέξη δεν ήταν η Πολιτεία ή η Γλυφάδα αλλά η περιοχή των Εξαρχείων και του Γκύζη...
Όπως χιλιάδων παιδιών, που μεγαλώνουν στις "κρύες" οικογένειες των εχόντων και κατεχόντων (στις οποίες το διαζύγιο είναι "καραμέλα") και αναζητούν διέξοδο στα Εξάρχεια, από την ανία των πλουσιοπάροχα προσφερόμενων αγαθών, από τους γονείς, που νοιάζονται πρώτα για την καριέρα, τις μπίζνες, το Χ5 και δεν έχουν χρόνο (η μαγική λέξη) για τα παιδιά.
Εκεί που τους περιμένουν τα λαμόγια του Σόρος και του Ιντιμέντια, οι αδίστακτοι κακοποιοί, έμποροι θανάτου, που για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους, δε διστάζουν να στρατεύουν 15χρονα παιδιά, στη μάχη της αποσταθεροποίησης των -εκάστοτε- δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.
Φυσικά και δεν ήταν "αναρχικός" ή "τρομοκράτης".
Ήταν θύμα του δολοφόνου που λέγεται: "ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ".
αλλά ποιός όπλισε τον αστυνομικό . Μήπως ο υπερβολικός του εγωισμός και η υπεροψία του ? " Να ανεχτώ εγώ ενα 15χρονο μου μιλήσει έτσι ?" .Στον εισαγγελέα δηλωσε "τράβηξα την σκανδάλη γιατί μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα του να είμαι κατάκοιτος στο νοσοκομείο και από πάνω η γυναίκα μου με τα 3 παιδιά να με φροντίζουν "
Ποιός του την έβαλλε αυτήν την εικόνα στο μυαλό ?
Μα ποιός άλλος από τον ανθρωποκτόνο διάβολο ..
Οχι ο αστυνομικός δεν είναι ψυχοπαθής , είναι εμπαθής , δέσμιος του εγωισμού και του θυμού . Αυτά τα πάθη τα γνωρίζει πολύ καλά ο διάβολος , και του έβαλλε την εικόνα αυτή στο μυαλό , τον συσκότισε και σκότωσε το παιδί.
Αυτός ο ανθρωποκτόνος διάβολος δούλεψε πολύ καλά και στις 2 πλευρές , και στην οικογένεια του παιδιού διαλύοντας την και γέμίζοντας τους γονείς με πολυποίκιλες βιοτικές μέριμνες έτσι να απομακρυνθούν από το παιδί τους αλλά και στον αστυνομικό που πωρώθηκε από το πάθος του εγωισμού και του θυμού !!
Σε αυτόν τον ανθρωποκτόνο διάβολο πρέπει να στρέψουμε το μίσος μας και όχι στους αστυνομικούς , στα Ι.Χ. αμάξια και στις βιτρίνες των μαγαζιών .Είναι αυτός που βάζει κάθε μέρα 1000 μαμάδες να πάνε να σκοτώνουν τα παιδιά τους .

Οι χριστιανικές ημέρες που διανύουμε θα έπρεπε να είναι αφιερωμένες στην αγάπη, στην νηστεία , στην ετοιμασία για το γεγονός της γεννήσεως του Χριστού. Και όμως εδώ στον Ορθόδοξο Ελλαδικό χώρο μας έρχεται το ένα «χαστούκι» μετά το άλλο. Δεν προλαβαίνουν οι άνθρωποι με όσα αρνητικά ερεθίσματα δέχονται, να στραφούν στον Θεό. Λίγες, μετρημένες ψυχές κλείνουν μάτια και αυτιά για να μην αποσπασθούν από τον πνευματικό τους αγώνα.
Ας μην αφήσουμε τα πράγματα του κόσμου τούτου να μας παρασύρουν τούτες τις ημέρες.
Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν και θα ξαναγίνουν. Μόνο οι προσευχές αγωνιζομένων χριστιανών μπορούν να ζητήσουν το θαύμα της ησυχίας και της σύνεσης από τον Κύριο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου