Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Ορθόδοξη ταινία

Δείτε αυτή την Ορθόδοξη ταινία . Δυστυχώς αυτές τις ημέρες βομβαρδιζόμαστε από Χολυγουντιανές ταινίες που λίγο μας ωφελούν πνευματικά . Δείτε αυτή την ρώσσικη ταινία και θα καταλάβετε ότι η Ορθοδοξία είναι ζωντανή και είναι η μόνη πίστη που παράγει αγίους .
Ο πατέρας Ανατόλιος ήταν κοσμικός και όχι στάρετς.
Αν θέλετε να κατεβάσετε την ταινία πατήστε εδώ
Ζούσε όμως "εν μετανοία" στα βάθη της Ρωσίας -απ'ότι φαίνεται και στην ταινία - και λόγω της "δια Χριστόν" σαλότητάς του μέσω της οποίας φανερωνόταν συνεχώς η Χάρις του Θεού, τον ευλαβούντο πολύ ο κόσμος και τον αποκαλούσε μπάτουσκα, στάρετς κλπ., ενώ προσέρχονταν απο όλη την Ρωσία για να μιλήσουν μαζί του και να βοηθηθούν. Τώρα αν έγινε στο τέλος της ζωής του μοναχός, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο..αλλά ο ηγούμενος στο έργο του το προτείνει..κι εκείνος αρνείται..)

Ο πατέρας Ανατόλιος θεωρείται Άγιος, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έχει ανακυρηχτεί και επισήμως Άγιος από τη Ρωσική Εκκλησία. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως και ο ηθοποιός που παίζει το ρόλο του πατρός Ανατολίου ζει και αυτός εν μετανοία κάπου στα βάθη της Ρωσίας !! Είναι, πρώην ροκ σταρ και κάποια στιγμή στη ζωή του έκανε στροφή 180 μοιρών..τι να πει κανείς..?Εκπλήσομαι με τέτοιες ιστορίες..γιατί νιώθω ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγάλη μετάνοια και εκτίμηση του δώρου της ζωής που τους χαρίστηκε ζώντας πραγματικά χωρίς συμβιβασμούς..Γι'αυτό και με εντυπωσιάζει και ο βίος της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας..δεν ήταν δια Χριστόν σαλή βέβαια..αλλά είχε κι αυτή μια απότομη μεγάλη στροφή μετανοίας που με συγκινεί πάρα πολύ..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου