Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

επ. Αυγουστίνος Καντιώτης

Ο μεγαλύτερος ιεροκήρυκας του 20ου αιώνα . Σήμερα είναι 101 ετών και ο Θεός τον κρατάει στη ζωή για να μας υπενθυμίζει και να μας ελέγχει για το πως έπρεπε να είμαστε κληρικοί και λαικοί . Μας δείχνει ένα ζωντανό παράδειγμα , ένας Χρυσόστομος του 20 ου αιώνα .
Ελέησε , βοήθησε , διακόνησε , κήρυξε το Λόγο του Θεού , παρότρυνε τους χλιαρούς , πολέμησε τους προδότες και τους ειδωλολάτρες ,αρνήθηκε τον συμβιβασμό με τους νεωτεριστές και τους φιλοπαπικούς , έλεγξε τους διεφθαρμένους πολιτικούς , συκοφαντήθηκε και λοιδωρήθηκε όσο κανείς άλλος από τους εκκλησιομάχους . Είναι ένας γνήσιος εργάτης του Ευαγγελίου .
Ζεί σήμερα , οικονομία Θεού , για να μας υπενθυμίζει τα χάλια μας και τον ξεπεσμό μας . Αναρωτιέται για την ένοχη σιωπή μας , την κακία που έχουμε για την εκκλησία που τα έχει βάλλει όλη η Ελλάδα με ένα καλόγερο και ένα μοναστήρι , για τις νεοεποχίτικες ιδέες μας για το μακεδονικό , την αφασία μας για το εκφυλισμό της οικογένειας με τα σύμφωνα ελεύθερης διαβίωσης , την μισανθρωπία μας και την αδιαφορία μας για τα 300.000 ελληνόπουλα που σκοτώνονται κάθε χρόνο και την αστοργία των μανάδων τους , για τον εκφυλλισμό του ανδρικού φύλλου .
Πρέπει να αναλογιστούμε ότι δεν έζησε τω καιρώ εκείνω, αλλά ζεί σήμερα και έδρασε λίγα χρόνια πριν , έτσι για να είμαστε αδικαιολόγητοι και αναπολόγητοι για την στάση μας .

Ομιλίες του θα βρείτε εδώ για να τις κατεβάσετε και να τις ακούσετε






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου