Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Η Ελλάδα δεν είναι αυτή του Ψινάκη και της Μadonna

Λυπάμαι που βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να γράψω αυτές τις σκέψεις αλλά εάν βρει ανταπόκριση έστω και σε έναν, τότε θα έχω πετύχει τον σκοπό μου.
Ο Έλληνας, είχε πάντα ορισμένα άσχημα στοιχεία στον χαρακτήρα του αλλά η αρχές του και η μεγαλοσύνη που έδειχνε κατά καιρούς, έκανα τα άσχημα αυτά στοιχεία να φαίνονται ασήμαντα. Είναι γνωστά τα τόσα ανέκδοτα που υπάρχουν για να αυτοσαρκαζόμαστε. Αντί όμως να προβληματιζόμαστε με αυτά, γελάμε…
Στα παλιά χρόνια, μας έλεγαν οι γιαγιάδες ότι υπήρχε ένα λουλούδι, το οποίο ήταν άσπρο και είχε στη μέση ένα μεγάλο μαύρο κύκλο. Το...
έλεγαν «το λουλούδι της ντροπής». Έλεγαν λοιπόν οι γιαγιάδες τότε ότι όταν ο μαύρος κύκλος εξαφανιστεί, τότε θα χαθεί η ντροπή από τον κόσμο…
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αν δείτε το λουλούδι αυτό στις ημέρες μας, δεν έχει σχεδόν καθόλου μαύρο κύκλο. Είναι τυχαίο?

Οι Έλληνες, ήταν ανέκαθεν ζηλιάρηδες. Όχι με την καλή έννοια, της άμιλλας αλλά με την έννοια του φθόνου. Όταν βλέπουμε κάποιον καλύτερο από εμάς, δεν προσπαθούμε να του μοιάσουμε αλλά ευχόμαστε να πάθει κακό!!!
Είναι γνωστό ότι οι το Ελληνικό στοιχείο, μεγαλουργεί στο εξωτερικό. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στις ευκαιρίες που έχουν στις άλλες χώρες αλλά κατά κύριο λόγο στο ότι οι Έλληνες της διασποράς, προσπαθώντας να κρατήσουν την εθνική τους ταυτότητα, δίνουν έμφαση στην οικογένεια, στην θρησκεία και στην ένδοξη ιστορία της Ελλάδας που έχει πολλά να μας διδάξει. Αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα, να βγαίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Στο κάτω κάτω αυτό είναι που μετράει περισσότερο να βγουν σωστοί και καλοί άνθρωποι, όπως ήταν παλιά οι Έλληνες.
Όταν λοιπόν οι σύγχρονοι Έλληνες, βλέπουν κάποιον που έχει αρχές, που σέβεται τους άλλους, που δεν «πηδιέται» δεξιά και αριστερά, που πιστεύει ότι η ηθική είναι προσόν και όχι αναχρονιστικό μειονέκτημα, που αρνείται να υποκύψει στον εύκολο πλουτισμό με οποιοδήποτε τρόπο, το μόνο που θέλουν είναι να του ξεσκίσουν τις σάρκες και να τον πετάξουν στα όρνια να φάνε το κουφάρι του….
Οι Έλληνες που μιλούν άσχημα για τους Πόντιους, για τους Κύπριους, για τους Ελληνοαμερικάνους, τους Ελληνοαυστραλούς, λες και αυτοί δεν είναι Έλληνες.
Οι σύγχρονοι Έλληνες που έχουν σαν πρότυπα την Μπεζαντάκου, τον Ψινάκη, τον Σεργιανόπουλο, την Μαντόνα, τον Χατζηνικολάου, και όλα τα «ψώνια» που κάνουν οτιδήποτε για να γίνουν γνωστοί και πλούσιοι, πιστεύουν ότι όσο πιο ανήθικος είσαι τόσο πιο μοντέρνος θεωρείσαι!!!
Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, έρχονται διάφοροι αμόρφωτοι δημοσιογράφοι και λένε στους μοναχούς και τους κληρικούς τι θα ήθελε ο Χριστός να κάνουν και ότι αυτά που κάνουν δεν είναι σωστά και Χριστιανικά!!! Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι το Ευαγγέλιο και τη ζωή του Χριστού την έγραψε ο Τζεφιρέλι, λένε στους πατέρες της Εκκλησίας μας πως είναι η Χριστιανική ζωή. ΕΛΕΟΣ.
Τα χαρακτηριστικά του μοντέρνου Έλληνα λοιπόν είναι : Αλαζονεία, απληστία, ηδονολατρεία, φθόνος, αδιαφορία, λαιμαργία, αυταρέσκεια, ασέβεια, ψέμα, κλεψιά.
Οι νέοι δεν παντρεύονται γιατί δεν θα μπορούν να σκέπτονται 100% τον εαυτό τους. Δεν κάνουν παιδιά γιατί θα πρέπει να «θυσιάσουν» την καλοπέραση τους….
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ….
Δεν ξέρω που πηγαίνουμε αλλά σίγουρα δεν είμαστε στο σωστό δρόμο. Το τραγικότερο δε της υπόθεσης είναι ότι όχι μόνο δεν προσπαθούμε να είμαστε σωστοί άνθρωποι αλλά γελοιοποιούμε και διαβάλλουμε αυτούς που τουλάχιστον προσπαθούν να είναι καλοί.
Ένα έχω να πώ ειδικά σε αυτούς που υποτίθεται ότι είναι ηθικοί και προσπαθούν (άκουσον άκουσον) να μας υποδείξουν αυτοί πως πρέπει να είναι οι καλοί άνθρωποι:
Όσο «κύριοι» εσείς διαμορφώνετε τα ήθη των Ελλήνων, τόσο θα αυξάνονται τα περιστατικά τύπου Αλεξ, η παιδική πορνογραφία, οι φόνοι, οι αυτοκτονίες, οι κλοπές, τα «σκάνδαλα», η ομοφυλοφιλία, ο σατανισμός, οι Βέλιοι, οι Βαρεμένοι, οι Χαρδαβέλες, οι Βαλιανάτοι και όλες οι δαιμονικές φατριές".
πηγή τροκτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου