Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Χριστόδουλε μας λείπεις ..

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την εκδημία του μακαριστού Χριστοδούλου.

Ήδη σε πολλές Μητροπόλεις ετοιμάζονται για το ετήσιο μνημόσυνό του και θα εκφωνηθούν πολλοί λόγοι στη μνήμη του. Για την προσωπικότητά του και το έργο του πολλά έχουν ειπωθεί, εγώ θα σταθώ μόνο σ' ένα που το θεωρώ πολύ σημαντικό: έβαλε ξανά την Εκκλησία στο προσκήνιο.

Άνθρωπος εμπνευσμένος και εμπνευστής. Λίγους συνεργάτες να είχε. Τόσο ικανούς και τόσο δοσμένους στο όραμά του..

Άνθρωπος αφάνταστα ζυμωμένος με την Ελληνορθόδοξη Παράδοση και προσκολλημένος σε αυτήν και αφάνταστα ευέλικτος και ανοιχτός στο πνεύμα!

Άνθρωπος με μυαλό χαρισματικό, με οργανωτικότητα  θαυμαστή..

Άνθρωπος με προσωπικότητα μεγαλειώδη, αλλά και με καταδεκτικότητα απίστευτη. Αμέτρητοι όσοι τον πλησίασαν γιά να επωφεληθούνε προσωπικά και στη συνέχεια τον πρόδωσαν.

Αναρίθμητοι όσοι τον φοβήθηκαν και τον πολέμησαν λυσσασμένα.

Απειράριθμοι όσοι τον είδαν σαν εντυπωσιακό μετέωρο και θέλησαν να κάνουν δημοσιογραφικό εμπόριο με την παρουσία και τα λόγια του, κι άλλοι να ειρωνευτούν και να γελοιογραφήσουν..

Ωστόσο, ο λαός, ο αγνός και άδολος ελληνικός λαός, που το αισθητήριό του ποτέ δεν πέφτει έξω, τον πίστεψε, τον λάτρεψε, τον ακολούθησε. Τον κατευόδωσε με δάκρυα και ρίγος λυγμού και λουλούδια, με ξάγρυπνο κεράκι στο χέρι και με θυμιάματα, με ικεσίες να πρεσβεύει στο Θρόνο της  Μεγαλοσύνης..

....Μακάριοι οι έχοντες προοπτική αιωνιότητας στη ζωή τους.Αλλιώς είναι σάρκες,'εκδοτοι σε πάθη ατιμίας,πρόθυμοι σε κάθε τι που ευτελίζει την ύπαρξή μας.Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε τη ζωή του με τις αρχές που απορρέουν από αυτή...........Αντίσταση και Ανάκαμψη.Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει,για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει..............

Απόσπασμα από το τελευταίο του μήνυμα το Πρωτοχρονιάτικο.

Αιωνία του η μνήμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου